نماینده پاکستان در سازمان ملل: باید از درگیری هسته‌ای با هند خودداری کرد عراقچی: تنها لازمه توافق اراده سیاسی و نگرش منصفانه است | ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد حمله هوایی رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله هوایی رژیم صهیونیستی به استان‌های حماه و لاذقیه سوریه (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) جزئیات استخدام ۸۵ هزار نفر در آموز‌ش‌ و پرورش اعلام شد | هزار مدرسه با یک دانش‌آموز! گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با دبیرکل سازمان ملل متحد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) گوترش نقض حاکمیت سوریه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترس آمریکا از یمن و حضور ناوهواپیمابر «هری ترومن» در منطقه قطع بودجه دو رسانه معتبر آمریکایی توسط ترامپ رژیم صهیونیستی: حمله ما به کاخ ریاست جمهوری دمشق پیام آشکاری به نظام سوریه بود ابراز نگرانی اتحادیه اروپا از تنش‌های فزاینده میان هند و پاکستان واکنش سخنگوی وزارت خارجه به ادعای فرانسه درباره دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله یمن به یک هدف حیاتی در حیفا با موشک فراصوت (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمین لرزه ۷.۴ ریشتری آرژانتین را لرزاند (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) درخواست ترامپ از فدرال رزرو: نرخ بهره را کاهش دهید! تحریم آمریکا علیه یک شرکت در ترکیه به دلیل همکاری با ایران (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش وزارت امورخارجه به تحریم‌های جدید نفتی آمریکا علیه ایران (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) کارگر، نیروی محرک اقتصاد کشور | حادثه انفجار بندر شهید رجایی؛ غم‌انگیز و عبرت‌آموز ترامپ خریداران نفت ایران را به محروم شدن از تجارت با آمریکا تهدید کرد حمله پهپادی اسرائیل به کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه به غزه (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) درخواست دادگستری از مالکان خودروهای آسیب دیده انفجار بندرعباس: مالکان به شهرداری شهرک شهید رجایی مراجعه کنند شرط چین برای مذاکره با آمریکا حملات جدید رژیم صهیونیستی به غزه| ۱۲ نفر دیگر به شهادت رسیدند (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی دوباره ارتش یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی به نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری سوریه حمله کرد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) واشنگتن: دور تازه گفت‌و‌گو‌ها با ایران، به‌زودی برگزار می‌شود قول وزیر کار برای تأمین مسکن خانواده‌های جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی | بیمه مسئولیت مدنی شامل حال همه آسیب‌دیدگان می‌شود عراقچی: بیش از هر زمان دیگری مصمم به دستیابی به یک توافق عادلانه و متوازن هستیم
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: شرکت دخانیات در حال فروپاشی است| صندوق‌های بازنشستگی با بحران مواجه‌اند

  • کد خبر: ۱۴۴۶۱۶
  • ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: شرکت دخانیات در حال فروپاشی است| صندوق‌های بازنشستگی با بحران مواجه‌اند
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس بحران صندوق‌های بازنشستگی کشور را ابرچالش بخش اقتصاد دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی عیسی‌زاده در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۰ دی ماه) مجلس پس از ارائه گزارش کمیسیون اجتماعی درخصوص ارزیابی ابعاد چالشی صندوق‌های بازنشستگی و عملکرد دستگاه‌های اجرایی مربوط، ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن گفت: شهادت سردار دل‌ها  حاج قاسم سلیمانی و شهدای عرفه و شهید احمد کاظمی و یاران باوفایش و فرماندهی قرارگاه حمزه سید الشهدا (ع) و یادی از شهید باکری و شهید شوشتری فرماندهان قرار گاه حمزه سید الشهدا (ع) را گرامی می‌داریم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بحران صندوق‌های بازنشستگی یکی از موضوعاتی است که ایران اسلامی با آن درگیر است. کارشناسان و سیاستمداران همه برای این موضوع بحران آفرین بخش اقتصادی کشور ابراز نگرانی کرده اند و از آن به عنوان یک ابرچالش در اقتصاد ایران نام می‌برند. وابستگی روزافزون و نگران کننده صندوق‌های بازنشستگی به منابع دولتی و بودجه عمومی از جمله مهمترین نشانه‌های ورشکستگی آن‌ها به شمار می‌آید و در سال‌های گذشته هیچ راه حل مهمی برای رهایی از این معضل پیدا نشده است.

وی تصریح کرد: ما ۱۸ صندوق بازنشستگی داریم و از این ۱۸ صندوق فقط ۲ صندوق قانون دارد و مابقی براساس آیین نامه و دستورالعمل داخلی اداره می‌شوند. اگر این صندوق‌ها با دستورالعمل‌های داخلی اداره شود این اتفاق می‌افتد که سرمایه همه بازنشستگان و شاغلانی که ۳۰ سال کار کرده و این اموال را به صندوق بازنشستگی ارائه کرده اند، نابود می‌شود.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس یازدهم با انتقاد از زیانده بودن اکثر صندوق‌های بازنشستگی مطرح کرد: از مجموع ۱۸۷ شرکت بازنشستگی ۴۳ شرکت سودآور است. بعضی از شرکت‌های زیانده از شرکت‌های سودده پول می‌گیرند تا تعادل برقرار شود. کجا دنیا این عدالت است؟ نمایندگان؛ شما این عدالت را چطور می‌نویسید؟

وی با انتقاد از وابستگی بسیاری از صندوق‌های بازنشستگی به دولت بیان کرد: برخی صندوق‌های بازنشستگی مانند کشوری به دولت و به بودجه وابسته هستند، اگر روزی پول این‌ها پرداخت نشود، قادر به ادامه حیات نیستند. وضعیت نقدینگی صندوق‌ها در دنیا بدین شکل است که نقدینگی را یک فرصت بین المللی می‌دانند و صادرات و واردات انجام می‌شود، اما در ایران قانونی داریم که بازنشستگان نمی‌توانند صادرات و واردات انجام دهند و موانع متعددی در این زمینه وجود دارد. برخی از شرکت‌های زیانده صنعتی مانند کشتیرانی وجود دارد، مانند شرکت فولاد که باید سودآور باشد، به جز دو شرکت بقیه زیانده هستند.

عیسی زاده تصریح کرد: شرکت دخانیات در حال فروپاشی است و حدود ۴۵ میلیارد زیان انباشته دارد و ۴ هزار میلیارد بدهی، بر مبنای آمار دیوان محاسبات ۲۰۰ پرونده دارد و نمی‌تواند ادامه کار دهد و از وزیر کار می‌خواهیم به این موضوع توجه ویژه کند. ما باید در بازنشستگان امید به معیشت و رسیدگی به درمانشان را ایجاد کنیم. در جلساتی به عنوان فراکسیون و یا جلساتی با کمیسیون اجتماعی وجود دارد. بازنشستگان نسبت به آینده شان بسیار ناامید بودند.

وی با انتقاد از برخی از انتصابات در هلدینگ‌ها تصریح کرد: انتصابات معلوم نیست برچه اساسی بوده است، شرکتی که کاملا فنی است فردی با مدرک جغرافیا آن را مدیریت می‌کند و یا با مدرک فلسفه یک هلدینگ صنعتی را مدیریت می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->